Jump to content ›
FP-Top-banner

Futures Platform

Start-upista skaalaukseen – liiketoiminta kasvuun digitaalisella tuotteella

Scroll down icon

Futures Platform on verkkopohjainen trendikartta, joka auttaa organisaatioita muodostamaan kattavan kuvan tulevaisuudestaan ja tekemään perusteltuja strategisia valintoja muuttuvassa maailmassa. Olemme toimineet Futures Platformin ulkoistettuna tuotekehityskumppanina ja auttaneet yritystä viemään tuotteensa ja liiketoimintansa start-up-vaiheesta skaalausvaiheeseen.

Futures Platformin samalla nimellä kulkeva verkkopalvelutuote on yhteistoiminnallinen SaaS-työkalu ja tulevaisuuden ennakointikartta, joka sisältää artikkeleita ja videoita tulevaisuuden trendeistä ja ilmiöistä. Työkalu tarjoaa käyttäjille suuren määrän tulevaisuustietoa, jota toimittaa Futures Platformin tulevaisuuden ennakoinnin ammattilaisista koostuva tiimi. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet tuotteen, jota myös aktiivisesti kehitämme ja ylläpidämme. 

Työmme tuotteen parissa alkoi vuonna 2011, kun loimme verkkopalvelun prototyypin asiakkaallemme, joka silloin oli Ubiverse Oy (AlternativeFutures). Rakentamamme prototyyppi keräsi niin innostunutta palautetta käyttäjiltään, että sen ympärille perustettiin vuonna 2016 uusi start-up-yritys, Futures Platform Oy. Futures Platformin perustamisen jälkeen toimme markkinoille Futures Platform -tuotteen MVP-version. SaaS-työkalu oli nyt valmis kaupallistettavaksi.

Start-up-vaihe ja MVP

Minkä tahansa tech start-upin alkutaipaleella on tärkeää saada nopeasti markkinoille tuotteen MVP-versio testattavaksi, ja sen jälkeen parantaa tuotetta käyttäjäpalautteen perusteella julkaisten aina uusia versioita. Yhteistyömme alkuvaiheessa suurin osa työstämme tapahtui käyttöliittymässä. Kehitimme työkalua käyttöliittymälähtöisesti ja toimme markkinoille uusia versioita mahdollisimman kevyesti. Priorisoimme ominaisuuksia, jotka auttaisivat asiakastamme myymään tuotetta – koska onnistunut myynti puolestaan auttaisi seuraavan sijoituskierroksen täyttämisessä. Jokainen toiminnallisuus ja ominaisuus nousi selkeästä asiakastarpeesta, joita kartoitettiin käyttäjien keskuudessa yhdessä asiakkaamme tuoteomistajan kanssa.

FP UI through the years
Vaikka tuote on kehittynyt, sen identiteetti on pysynyt yhtenäisenä läpi vuosien ja versioiden. Ympyränmuotoinen käyttöliittymä on käyttäjille uniikki, tunnistettava ja intuitiivinen käyttää.

Vuosien varrella olemme hiljalleen parantaneet tuotetta askel kerrallaan. Olemme rikastaneet työkalua SaaS-palveluille tyypillisillä ominaisuuksilla, kuten lupa- ja ryhmähallinnalla, lisensointi- ja maksuominaisuuksilla ja erilaisten käyttäjätasojen käyttäjähallinnalla.

Useiden onnistuneiden rahoituskierrosten, kasvun ja merkittävien asiakkaiden hankkimisen myötä tuote on tuonut yrityksen uuteen, jännittävään vaiheeseen: on aika skaalata sekä tuote että liiketoiminta seuraavalle tasolle.

Tuotteen ja liiketoiminnan skaalaus

Skaalausvaihe asettaa uusia vaatimuksia tuotteen tekniselle arkkitehtuurille, jotta varmistetaan tuotteen skaalautuminen ominaisuuksien alati lisääntyessä. Alun perin rakensimme tuotteen monoliittijärjestelmäarkkitehtuurille. Monoliitti sopii hyvin silloin, kun täytyy toteuttaa nopeasti minimivaatimuksilla jotain testattavaksi markkinoilla nopeasti – toisin sanoen, MVP-vaiheeseen. Monoliittijärjestelmäarkkitehtuuri ei kuitenkaan skaalaudu hyvin. Ominaisuuksien lisääntyessä tuote lopulta hidastuu, kun kaikki toiminnallisuus on samassa paikassa. Siksi skaalausvaiheessa siirsimme tuotteen monoliitista mikropalveluarkkitehtuuriin. Lue lisää siirtymisestä mikropalveluarkkitehtuuriin blogistamme.

FP AI search
Uusi mikropalveluarkkitehtuuri on mahdollistanut ilmiöhaun parantamisen tekoälyllä. Olemme integroineet tuotteeseen Silo AI:n tuottaman tekoälyä hyödyntävän moduulin.

Moving phenomena

Projektitiimi mukautuu projektin vaiheeseen

Projektitiimi on elänyt ja mukautunut projektin tarpeisiin. Meidän työmme on täydentää asiakkaan omaa osaamista silloin kun tarvitaan ja siinä kohtaa missä sitä tarvitaan. Start-up-vaiheessa on järkevää, että tuotekehitystä tekee pieni tiimi, jolla on laaja full-stack osaaminen. Skaalausvaiheessa puolestaan tarvitaan erikoistuneempaa osaamista. Asiakkaamme palkkaa osan tarvittavasta osaamisesta talon sisälle, ja meidän tiimimme muuttuu sen mukaisesti. Me keskitymme entistä enemmän DevOps-palvelun tarjoamiseen, kun tuotteen seuraava sukupolvi muuttaa projektin tuotekehityksestä entistä vahvemmin dataprojektiksi.

Tänä päivänä olemme sitoutuneempia tuotteeseen kuin koskaan ennen. Olemme sijoittaneet omaa pääomaamme asiakasyritykseemme, ja omistamme nyt osan Futures Platform Oy:stä. Olemme innoissamme, kun saamme olla osana itse rakentamamme menestyvän tuotteen kasvua.

FP radar on iMac

 

“Sangren vahvan full-stack-osaamisen avulla kehittäminen on voitu tehdä kustannustehokkaasti yhdessä paikassa."

- Tuoteomistaja Mika Ilari Koskinen, Futures Platform

Lue lisää Futures Platform -tuotteesta ja kokeile työkalua ilmaiseksi osoitteessa futuresplatform.com.

Varaa maksuton konsultointi siitä, miten projektisi kannattaa toteuttaa.

Käymme tapaamisessa läpi projektisi tavoitteet ja kerromme näkemyksemme siitä, miten projekti kannattaa rakentaa. Tarjoamme apua projektin määrittelyyn, toteutukseen tai digitaalisen palvelun innovointiin.

Ota yhteyttä

Jätä meille viesti, ja palaamme seuraavaan arkipäivään mennessä.

[email protected]
+358 50 371 9516