Jump to content ›
Keuruun Energia herokuva

Keuruun Energia

Intranet PWA -sovellus kenttätyöntekijöille

Scroll down icon

Mitä teimme

Toteutus sisälsi seuraavia palvelukokonaisuuksia: Workshop, Palvelumuotoilu, Käyttäjäkokemussuunnittelu (UX), Käyttöliittymäsuunnittelu (UI), Mobiilisovellukset ja DevOps.

Lähienergiaa Keuruulla tarjoava Keuruun Energia halusi intranet-ratkaisunsa tavoittavan kentällä olevat työntekijät. Toteutimme Keuruun Energialle kevyen intranet-ratkaisun PWA-sovelluksena, joka kulkee työntekijöiden mukana mobiililaitteissa.

 

Keuruun Energia on itsenäinen suomalainen energiayhtiö, joka on tuottanut energia-alan palveluita Keuruulla jo yli sadan vuoden ajan. 50 henkilöä työllistävään konserniin kuuluvat Keuruun Sähkö Oy, Keuruun Lämpövoima Oy ja Radiki Oy. 

Yrityksellä oli tarve intranet-ratkaisulle, joka tavoittaisi kentällä, esimerkiksi sähköverkon kunnossapidossa toimivat työntekijät. Siksi yritys halusi, että intranet toimisi mobiilisovelluksessa.

App screenejä

Progressive Web App (PWA)

Keskustelimme asiakkaan tarpeiden valossa eri toteutusvaihtoehdoista ja tulimme tulokseen, että toimiva mutta toteutukseltaan kevyt ratkaisu olisi Progressive Web App (PWA), jota puolsi myös yrityksen Android-laitteista koostuva laitekanta.

PWA on selaimessa toimiva mobiilisovellus. Se on asennettavissa mobiililaitteen kotinäytölle ja näyttää siinä samalta kuin applikaatio, mahdollistaen monet samat ominaisuudet kuin varsinainen natiivina toteutettava mobiilisovellus.

PWA-sovellus kulkee työntekijöiden mukana kentällä mobiililaitteessa, ja push-ilmoitusteknologian ansiosta viestintä tavoittaa työntekijät helposti. Verrattuna natiivisovellukseen PWA on kuitenkin huomattavasti kevyempi toteuttaa, ja tässä tapauksessa sillä pystyttiin toteuttamaan kaikki tarvittavat ominaisuudet.

 

Ratkaisu

Android screen

Toteutimme sovelluksen Drupal CMS-alustan päälle.

Sovelluksessa on seuraavat ominaisuudet:

 • Tiedotteiden jakaminen: Intranetissa julkaistaan tiedotteita työntekijöille. Intranetin ylläpitäjät hallinnoivat sisältöä ja julkaisevat tiedotteita Drupalin admin-käyttöliittymässä.
   
 • Työntekijän viestit/ilmoitukset: Työntekijät voivat lähettää viestejä johdolle esimerkiksi koskien laitteita. Viesteihin voi lisätä liitteenä esim. valokuvia kohteesta.
   
 • Dokumenttipankki: Sisältöä voidaan koota dokumenttipankkiin, jossa käyttäjä voi merkitä suosikkejaan.
   
 • Push-ilmoitukset: Uuden tiedotteen julkaisusta lähtee automaattisesti push-ilmoitus niille käyttäjille, jotka ovat sallineet sen asetuksissaan. Ylläpitäjät voivat myös manuaalisesti lähettää kohdennettuja ilmoituksia käyttäjille.
   
 • Asetukset: Käyttäjä voi hallinnoida saamiaan ilmoituksia selainkohtaisesti asetuksissa.
   
 • Sisäänkirjautuminen: Kirjautuminen tapahtuu työntekijän Office365-tunnuksilla Single Sign-On -periaatteella.
   
 • Offline-käyttö: Intranet toimii sekä online että offline-tilassa.

“Koko projekti toteutettiin alusta loppuun meidän omat tarpeet, toiveet ja tavoitteet huomioiden. Vaikka sovellus muuttui hieman matkan varrella, syntyi työn tuloksena yksilöllinen ja juuri meille sopiva kokonaisuus.”


- Annika Back, Viestintä- ja markkinointivastaava, Keuruun Energia

PWA-pohjainen intranet on kevyt ratkaisu, joka palvelee erilaisten ja eri kokoisten yritysten tarpeita ilman, että toteutus vaatisi raskaan kehitysprojektin. Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää tekemästämme ratkaisusta tai keskustella yrityksesi tarpeista.

Varaa maksuton konsultointi siitä, miten projektisi kannattaa toteuttaa.

Käymme tapaamisessa läpi projektisi tavoitteet ja kerromme näkemyksemme siitä, miten projekti kannattaa rakentaa. Tarjoamme apua projektin määrittelyyn, toteutukseen tai digitaalisen palvelun innovointiin.

Ota yhteyttä

Jätä meille viesti, ja palaamme seuraavaan arkipäivään mennessä.

[email protected]
+358 50 371 9516