Jump to content ›
Vanhuksen muotokuva

Vivago MOVE

Mobiilisovelluksen suunnittelu vanhuksille

Scroll down icon

Mitä teimme

Toteutus kuuluu tarjoomaan Terveydenhuollon digitaaliset ratkaisut ja sisälsi seuraavia palvelukokonaisuuksia: Palvelumuotoilu, Käyttäjäkokemussuunnittelu (UX), Käyttöliittymäsuunnittelu (UI) ja Mobiilisovellukset.

Vivagon kehittämät turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisut kannustavat iäkkäitä potilaita itsenäiseen, aktiiviseen ja turvalliseen elämään. Suunnittelimme Vivago MOVE™ -hyvinvointiratkaisuun kuuluvan mobiilisovelluksen käyttäjäkokemuksen ja käyttöliittymän.

MOVE-rannekkeeseen ja turvapuhelimeen yhdistetty Vivago MOBILE-mobiilisovellus tarkkailee yksin asuvan ikäihmisen hyvinvointia. Potilas ja hänen omaisensa tai hoitajansa näkevät välittömästi potilaan yleisvoinnin sekä nukkumisessa, aktiivisuudessa ja vuorokausirytmissä tapahtuneet muutokset. Voinnin muuttuessa sovellus hälyttää automaattisesti hoitajan tai läheisen.

Mobiilisovellusta suunniteltaessa asetuimme ikäihmisten asemaan ja tarkastelimme sovellusta heidän näkökulmastaan aina pienimpiä yksityiskohtia myöten. Miltä älypuhelin tuntuu vanhuksen kädessä? Miten monimutkainen tilastodata voidaan näyttää mahdollisimman selkeästi ja kuitenkin informatiivisesti? Millä sanoilla lähiomaiset hälytetään tarvittaessa apuun? Eniten pohdimme sitä, miten käyttäjät saadaan luottamaan mobiilisovellukseen. Monella kun terveydentila on jo heikentynyt.

Miten voinniltaan heikentynyt vanhus saadaan luottamaan mobiilisovellukseen?

Suunnittelutyötämme ohjasivat seuraavat periaatteet:  

Kerrotaan missä mennään. Mobiilisovelluksen tulee antaa rehellinen kuva potilaan terveydentilasta. Selkeä data näyttää potilaalle ja hänen hoitajalleen potilaan voinnin, jonka perusteella he voivat arvioida, tarvitaanko apua.

Luodaan sujuva yhteys hoitajaan. Avun pyytäminen käy helposti, kun hoitaja on aina korkeintaan kahden klikkauksen päässä. 

Tehostetaan hoitoa lisäämällä vuorovaikutusta. Potilasta on hyvä muistuttaa siitä, ettei hän ole yksin. Potilaan ja hoitajan vuorovaikutuksen lisääminen voi vähentää stressiä ja vieraantuneisuuden tunnetta sekä kohentaa potilaan yleistä terveydentilaa. 

Tehdään mobiilisovelluksen käytöstä tapa. Tämä onnistuu osallistavalla käyttöliittymällä, jota ikäihmisenkin on helppo ja miellyttävä käyttää.

Ollaan rehellisiä eikä suunnitella liian simppeliä sovellusta. Vaikka sovellus on tarkoitettu ikäihmisille, heidän kykyjään ei kannata aliarvioida. Mobiilisovelluksen tulee antaa kaikki tarpeellinen informaatio sitä tarvitseville.

Suunnittelimme mobiilisovelluksen käyttäjäkokemuksen ja käyttöliittymän. Kehitimme lisäksi HTML-prototyypin, joka olisi mahdollista ottaa mobiilisovelluksessa sellaisenaan käyttöön. Tuloksena on yksinkertainen, informatiivinen ja intuitiivinen käyttöliittymä, jota jokaisen on helppo käyttää.

Vivago MOVE™ -hyvinvointiratkaisu lanseerattiin keväällä 2018 Saksan markkinoille. Lue lisää sovelluksesta täältä.

Varaa maksuton konsultointi siitä, miten projektisi kannattaa toteuttaa.

Käymme tapaamisessa läpi projektisi tavoitteet ja kerromme näkemyksemme siitä, miten projekti kannattaa rakentaa. Tarjoamme apua projektin määrittelyyn, toteutukseen tai digitaalisen palvelun innovointiin.

Ota yhteyttä

Jätä meille viesti, ja palaamme seuraavaan arkipäivään mennessä.

[email protected]
+358 50 371 9516