Jump to content ›
VideoVisit LiveMeet mobiilisovellus

VideoVisit

Mobiilisovelluksia etähoitoon

Scroll down icon

VideoVisit® on kotimainen markkinajohtaja, joka tarjoaa etähoidon ja sähköisen asioinnin ratkaisuja terveydenhuoltoon. Me olemme toimineet VideoVisitin kumppanina kehittäen etähoidon mahdollistavia, VideoVisitin pilvialustaa hyödyntäviä mobiilisovelluksia.

VideoVisitin pilvipalvelu kokoaa etähoidon työkalut ja palvelut kokonaisvaltaiseksi palvelualustaksi, joka mahdollistaa terveydenhuollon palveluiden saannin ajasta ja paikasta riippumattomasti. Ulkoistamalla mobiilisovellusten tuotekehityksen meille VideoVisit on voinut keskittyä kehittämään pilvipalvelunsa kyvykkyyksiä.

Terveydenhuollon etävastaanotot ovat kasvattaneet merkitystään viime aikoina erityisesti COVID-19 -pandemian johdosta. Digitaaliset etähoidon ratkaisut mahdollistavat terveydenhuollon palvelujen tarjoamisen altistamatta asiakkaita, potilaita ja henkilökuntaa tartuntariskeille.

Projektin alku

Yhteistyömme alussa lähdimme tukemaan VideoVisitin omaa tuotekehitystiimiä, joka tarvitsi teknistä kiireapua olemassa olevien sovellustensa kehittämiseen. Samalla teimme sovelluksille UX Reviewn, eli arvioimme niiden käytettävyyden ja teknisen toteutuksen, tunnistimme ongelmakohdat ja teimme parannusehdotuksia. UX Reviewssä tekemämme työn pohjalta asiakas valitsi meidät suunnittelemaan ja toteuttamaan sovellusten kokonaisvaltaisen uudistuksen. 

Pienestä lähtenyt yhteistyö on alati laajentunut projektin edetessä. Nykyisin olemme VideoVisitin ulkoistettu mobiilisovelluskehitystiimi ja teemme suurimman osan mobiilisovelluskehityksestä VideoVisitin pilvialustaa hyödyntäviin sovelluksiin. 

Universaali ja kustomoitava käyttöliittymä

Sovellusten käyttöliittymien suunnittelua ohjaa yksinkertaisuus ja käytettävyys. Käyttöliittymien tulee olla mahdollisimman selkeitä, jotta sovellusten käyttö käy keneltä tahansa helposti ilman ohjeita ja virheet minimoidaan.

VideoVisit myös jälleenmyy sovelluksia muille palveluntuottajille. Olemme auttaneet suunnittelemaan sovellusten tuotteistuksen, ja käyttöliittymän elementit on suunniteltu yksinkertaisiksi, jotta värien, logojen ja ikoneiden kustomointi eri brändeille sujuu helposti. 

iPhone ja Android screenit

Yhteistyö

Käytämme React Native-teknologiaa mobiilisovellusten kehitykseen iOS- ja Android-alustoille. Käyttöliittymää kehittävä tiimi työskentelee tiiviissä yhteistyössä VideoVisitin oman kehitystiimin kanssa, joka huolehtii järjestelmän Back Endistä eli pilvipalvelusta. Tarpeen mukaan autamme asiakasta myös Back End -arkkitehtuurikysymyksissä. 

Yhteistyö tiimien välillä tapahtuu pääosin etänä, aina säännöllisesti tavaten. Suunnittelijamme ja järjestelmäarkkitehtimme työskentelevät ajoittain asiakkaan tiloissa tarpeen mukaan silloin, kun täytyy välittää suuria määriä tietoa, esimerkiksi tuotevisiosta. Projektissa vallitseva luottamus ja ymmärrys yhteisistä tavoitteista tekee yhteystyöstä saumatonta. 

Tulevaisuus

Parhaillaan sovelluksia uudistetaan VV.io-ammattilaisalustalle ja teemme uuden VV.io-alustan visuaalista ilmettä yhteistyössä VideoVisitin kanssa. Jatkokehitämme sovelluksiin lisäominaisuuksia, jotka auttavat asiakastamme kansainvälistymisessä ja tuotteistettujen sovellusten jälleenmyynnissä. 

Digitalisaatio mullistaa terveydenhuoltoa ja IT-ratkaisuilta odotetaan paljon sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisessa. Etähoitoratkaisuilla palveluita voidaan tarjota tehokkaasti, ja VideoVisitin tarjoamat ratkaisut ovatkin tuoneet jo yli 400M€ toteutuneet säästöt terveydenhuollon toimijoille (2019).

 

VideoVisit®-mobiilisovellukset

VideoVisit® Live Meet -sovellus toimii etävastaanottona vanhuksille ja kuntoutujille. Sovelluksen avulla potilas voi tavata ammattilaisen etänä videopuhelun välityksellä helposti ja tietoturvallisesti. Potilas liittyy puheluun hoitajan lähettämästä linkistä ja tunnistautuu suomi.fi-palvelun kautta tai henkilöllisuustodistusta näyttämällä. Sovelluksessa on kaikki nykypäivän standardien mukaiset videopuhelutoiminnallisuudet. Live Meet -sovellus on osa VideoVisit® Live -etävastaanottokokonaisuutta.

VideoVisit LiveMeet

VideoVisit® Live Meet -sovelluksen pohjalta on toteutettu Apotille räätälöity Maisa videovastaanotto -sovellus, joka toimii osana Apotin Maisa -asiakasportaalia mahdollistaen etävastaanotot. Apotissa ovat mukana mm. HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Helsinki ja Vantaa. COVID-19 -pandemian aikana etävastaanotto on noussut merkittävään rooliin, sillä se mahdollistaa palvelun tarjoamisen altistamatta asiakkaita, potilaita ja henkilökuntaa tartuntariskille.

VideoVisit® Live Meet -sovelluksen pohjalta on toteutettu myös Istekin Istekki Meet -mobiilisovellus. Myös Istekin asiakasorganisaatioissa koronaviruspandemia on laajentanut etävastaanoton merkitystä tartuntariskien minimoimisessa.

Maisa Videovastaanotto

VideoVisit® Family -omaissovellus on helppokäyttöinen mobiilisovellus, jonka avulla omainen voi soittaa kuvapuheluita kotona asuvalle vanhukselle VideoVisit® Home -tablettilaitteeseen. Omaissovellus on osa VideoVisit® Home -virtuaalihoitopalvelua.

VideoVisit Home -omaissovellus

Varaa maksuton konsultointi siitä, miten projektisi kannattaa toteuttaa.

Käymme tapaamisessa läpi projektisi tavoitteet ja kerromme näkemyksemme siitä, miten projekti kannattaa rakentaa. Tarjoamme apua projektin määrittelyyn, toteutukseen tai digitaalisen palvelun innovointiin.

Ota yhteyttä

Jätä meille viesti, ja palaamme seuraavaan arkipäivään mennessä.

[email protected]
+358 50 371 9516