Old man portrait

Vivago MOVE

Vanhukset eivät ole tyhmiä

Mitä teimme

UX- / UI-suunnittelu, HTML5 front end

Vivagon kehittämät turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisut kannustavat iäkkäitä potilaita itsenäiseen, aktiiviseen ja turvalliseen elämään. Suunnittelimme Vivago MOVE™ -mobiilisovelluksen käyttöliittymän.

Turvapuhelimeen ja -rannekkeeseen yhdistetty Vivago MOVE™ -mobiilisovellus tarkkailee yksin asuvan ikäihmisen hyvinvointia. Potilas ja hänen omaisensa tai hoitajansa näkevät välittömästi potilaan yleisvoinnin sekä nukkumisessa, aktiivisuudessa ja vuorokausirytmissä tapahtuneet muutokset. Voinnin muuttuessa sovellus hälyttää automaattisesti hoitajan tai läheisen.

Sovellusta suunniteltaessa asetuimme ikäihmisten asemaan ja tarkastelimme sovellusta heidän näkökulmastaan aina pienimpiä yksityiskohtia myöten. Miltä älypuhelin tuntuu vanhuksen kädessä? Miten monimutkainen tilastodata voidaan näyttää mahdollisimman selkeästi ja kuitenkin informatiivisesti? Millä sanoilla lähiomaiset hälytetään tarvittaessa apuun? Eniten pohdimme sitä, miten käyttäjät saadaan luottamaan sovellukseen? Monella kun terveydentila on jo heikentynyt.

Miten voinniltaan heikentynyt vanhus saadaan luottamaan mobiilisovellukseen?

Suunnittelutyötämme ohjasivat seuraavat periaatteet:  

Kerrotaan missä mennään. Sovelluksen tulee antaa rehellinen kuva potilaan terveydentilasta. Selkeä data näyttää potilaalle ja hänen hoitajalleen potilaan voinnin, jonka perusteella he voivat arvioida, tarvitaanko apua.

Luodaan sujuva yhteys hoitajaan. Avun pyytäminen käy helposti, kun hoitaja on aina korkeintaan kahden klikkauksen päässä. 

Tehostetaan hoitoa lisäämällä vuorovaikutusta. Potilasta on hyvä muistuttaa siitä, ettei hän ole yksin. Potilaan ja hoitajan vuorovaikutuksen lisääminen voi vähentää stressiä ja vieraantuneisuuden tunnetta sekä kohentaa potilaan yleistä terveydentilaa. 

Tehdään sovelluksen käytöstä tapa. Tämä onnistuu osallistavalla käyttöliittymällä, jota ikäihmisenkin on helppo ja miellyttävä käyttää.

Ollaan rehellisiä eikä suunnitella liian simppeliä sovellusta. Vaikka sovellus on tarkoitettu ikäihmisille, heidän kykyjään ei kannata aliarvioida. Sovelluksen tulee antaa kaikki tarpeellinen informaatio sitä tarvitseville.

Suunnittelimme käyttöliittymän ja kehitimme HTML-prototyypin, joka olisi mahdollista ottaa mobiilisovelluksessa sellaisenaan käyttöön. Tuloksena on yksinkertainen, informatiivinen ja intuitiivinen käyttöliittymä, jota jokaisen on helppo käyttää.

Vivago MOVE™ -sovellus lanseerattiin keväällä 2018 Saksan markkinoille. Lue lisää sovelluksesta täältä.

Haluatko kuulla lisää projektista? Ota yhteyttä tuoteomistajaan.

Mikael Koskimaa

CEO

mikael.koskimaa@sangre.fi
+358 50 371 9516