Futures Platform Oy
Blogi

Sangre liittyi Futures Platform Oy:n omistajaksi

Laura Tuppurainen
Laura Tuppurainen

Sangre ryhtyi pääomasijoittajaksi, ja ensimmäiseksi sijoituskohteeksi valikoitui oma pitkäaikainen asiakas, Futures Platform Oy.

Sangrella on pitkä kokemus start-upien kanssa työskentelystä ja digitaalisten tuotteiden kehittämisestä eri aloille. Monet toimiston pitkäaikaisimmista asiakkaista ovat start-upeja tai asiakkaiden start-up-henkisiä projekteja. ”Toimintatapamme palvelee erityisen hyvin start-upeja. Pystymme joustavasti auttamaan juuri siinä kohtaa, missä sillä on eniten merkitystä – oli se suunnittelu, tuotekehitys tai digitaalisen tuotestrategian määrittäminen,” kertoo Sangren toimitusjohtaja Mikael Koskimaa.

Sangren ensimmäisen sijoituskohteen Futures Platformin samalla nimellä kulkeva digitaalinen SaaS-palvelu auttaa yrityksiä luomaan omia trendikarttojaan tulevaisuuden ilmiöistä. Sijoitus start-upiin oli luonnollinen jatke pitkälle yhteistyölle. Sangre on työskennellyt tuotteen prototyypin parissa jo vuodesta 2011, jolloin asiakasyritys oli Ubiverse Oy (AlternativeFutures). Nykyisen Futures Platformin toimittajakumppani Sangre on ollut start-upin perustamisesta asti, vuodesta 2016.

Sijoituskohteena Futures Platformista teki houkuttelevan kehitykseen varattu 1M€ potti. Varoilla tullaan muun muassa kehittämään palvelun koneoppimista. ”Meitä kiinnosti Futures Platformissa se, että tuotekehitykseen on varattu riittävästi panoksia. Olemme olleet mukana kehittämässä tuotetta start-up-vaiheesta skaalausvaiheeseen. Tuote on jo todistanut, että sille on paikka markkinoilla, ja uskomme vahvasti tuotevisioon joka tiimillä on seuraavaan vaiheeseen. Siihen myös uskalletaan panostaa.”

Sangre omistaa nyt osan Futures Platform Oy:stä, ja jatkaa tuotteen kehittämistä yhdessä yrityksen kanssa. Sijoitustoiminta auttaa digitoimistoa skaalaamaan omaa liiketoimintaansa. ”Tähän mennessä Futures Platform on yhteistyömme aikana kasvanut nollasta 3M€ valuaatioon. Sijoittajana me voimme olla jatkossa siinä kasvussa osallisena,” Koskimaa toteaa.

Lue lisää yhteistyöstä Futures Platform -case-artikkelista.

Jaa