St1

Kestäviä digitaalisia palveluja ja tuotteita oman toimialansa suunnannäyttäjälle

Mitä teimme: palvelusuunnittelu, Front End, Back End

St1 on suomalainen energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia, ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ja -tuotteet ulottuvat tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85-korkeaseosetanoliin.

St1:llä on bioetanolilaitoksia Suomessa ja Ruotsissa – sekä n. 1500-huoltoaseman verkosto Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja yhtiö työllistää yli 550 henkilöä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Sangre on ollut St1:n pääkumppani digitaalisten palvelujen tuotannossa vuodesta 2005. Pitkä suhde kertoo molemminpuoleisesta arvostuksesta.

Mistä syntyy kestävä yhteistyö?

Kymmenen vuoden aikana niin digitaalisuudessa kuin St1:ssä on tapahtunut paljon. Ensimmäinen yhteinen projektimme oli yhtiön julkiset verkkosivut. Perinteisten verkkosivujen lisäksi olemme vuosien varrella toteuttaneet sisäisiä myynnin työkaluja, intranettiä, verkkokauppaa ja mobiilipalveluja, yksityisasiakkaiden palveluista suuriin yritysasiakaspalveluihin.

Yhteistyömme aikana St1 on kasvanut suomalaisesta huoltoasemaketjusta yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista energiayhtiöistä.

“Yhteistyökumppanina Sangren suurimmat vahvuudet ovat henkilöstön kompentenssi, toimintanopeus ja asenne”, sanoo yhtiön markkinoinnista vastaava Harri Tuomaala. “Asioihin löydetään ratkaisut ja uudet asiat opitaan nopeasti. Lisäksi tekijät eivät hoida vain omaa kapeaa vastuualuettaan, vaan pystyvät aidosti miettimään palvelujen kokonaisuutta. Liiketoimintavaikutus on aina mukana keskusteluissa, ja tämä pitää fokuksen oikeissa asioissa.”

Yhteistyökumppanina Sangren suurimmat vahvuudet ovat henkilöstön kompentenssi, toimintanopeus ja asenne.
Harri Tuomaala, St1

“Sangren kanssa ohitamme yleensä hallinnolliset keskustelut nopeasti ja siirrymme suoraan miettimään mitä, miksi, miten ja milloin olemme tekemässä eri kohderyhmille.”

“Tulokset ovat olleet poikkeuksetta hyviä. Tästä kertoo myös poikkeuksellisen pitkä yhteistyö. Tunnemme toisemme hyvin. Luottamus ja kunnioitus on yhteistyössä molemminpuolista. Tämä on hyvin tärkeätä erityisesti vaativissa ja kireän aikataulujen hankkeissa.”

Tulokset ovat olleet poikkeuksetta hyviä. Tästä kertoo myös poikkeuksellisen pitkä yhteistyö.
Harri Tuomaala, St1

“Sangrea uskallamme suositella myös muille. Luonnollisesti kaikissa asiakkuuksissa on kaksi puolta ja asiakkaan on myös tiedettävä mitä tehdään ja miksi. Sangren jalat maassa, pää pilvissä -asenne mahdollistaa erityisesti nykypäivänä niin tärkeän nopean pilotoinnin ja oppimisen.”

“Kokemuksemme mukaan Sangren kanssa onnistuvat sujuvasti projektit koosta riippumatta. Myös yhteistyö hankkeissa, joissa on mukana useita eri partnereita on toiminut moitteetta.”